Enphase Mikroinverter

Gør solcelleanlægget skalerbart og nedsæt skyggescener

ENPHASE MIKROINVERTER

En Enphase mikroinverter har samme funktion som en normal inverter, den inverterer den jævnstrøm (DC) der er produceret fra solcellerne om til vekselstrøm (AC).

Som det fremgår af navnet er en mikroinverter lille i størrelsen, og der placeres en på hvert solcellepanel. Deraf bliver jævnstrømmen inverteret ved hvert solcellepanel og derefter sendt videre til eltavlen i form af vekselstrøm.

Denne løsning har en række fordele såsom mindre varmeudvikling og derfor ingen bevægelige dele (som nedkølingsblæsere). hvilker resulterer i en længere levetid for produktet.

Enphase mikroinverter IQ7-plus

SIKKER INVESTERING

Med en levetid på 25 år tjener mikroinverteren hurtigt sin merpris ind, sammenlignet med en almindelig inverter som skal udskiftes efter 7-10 år. Udover dette er mikroinverteren mere strømfølsom, hvilke fører til en hurtigere opstart af anlægget, som resulterer i merproduktion hver eneste dag.

Kompenserer for skygger

En strenginverter er let tilbøjelig til at slukke produktion af hele solcelleanlægget ved skygger på enkelte paneler. Denne problemstilling er effektivt løst med en mikroinverter, som sørger for at det kun er de paneler med skygge der lukker ned, imens produktionen fra de resterende solcellepaneler beholdes.

LAVERE RISIKO

En almindelig streng-inverter samler jævnstrømmen fra alle paneller, og har derfor højere risiko for kortslutning ved fejl med den installeret inverter.

Med en mikroinverter bliver jævnstrømmen fra de enkelte paneler invertereret til vekselstrøm enkeltvis og med det samme, hvilke fører til en betydeligt lavere risiko for kortslutning, da der ikke bliver transporteret jævnstrøm videre ind i bygningen.

Enphase mikroinverter IQ7-plus

IQ7 Mikroinverter

Enphase Microinverter IQ7

IQ7+ Mikroinverter

Enphase mikroinverter IQ7-plus

Enphase Mikroinverter

  • 25 års produkt garanti
  • Større ydeevne af det enkelte solpanel
  • Bedre sikkerhed
  • Kompensering af skyggeeffekter
  • Overvågning med App