Solcelle Inverter

Prisvenlig inverter af høj kvalitet

Hvordan fungerer en solcelleinverter?

En solcelleinverter, også kaldet en transformer, bliver brugt til at omdanne jævnstrøm (DC) om til vekselstrøm (AC). Den strøm der bliver brugt på elnettet i en bolig er vekselstrøm imens den strøm der bliver producerret af solceller er jævnstrøm. Det er derfor vigtig at have en inverter som så kan omforme den produceret jævnstrøm til 230 volt vekselstrøm.

Ved omdannelse af jævnstrøm til vekselstrøm, vil der være et energitab på omkring 3-10%. Den energi der går tabt afhænger af forskellige faktorer såsom alderen og kvaliteten af dine solceller.

Udover dette er en solcelleinverter også ansvarlig for at administrere mængden af strøm der leveres det kollektive elnet igennem nettomåleordningen. Dette sker ved at inverteren automatisk afkobler leveringen til elnettet hvis din produktion overstiger grænsen på 6000 kWh for private boligejere.

En inverter af høj kvalitet er klart det vigtigste led i et solcelleanlæg, da det er her at de fleste besparelser på din elregning kan findes. Du kan som oftest vurdere kvaliteten ved at kigge på inverteres virkningsgrad. En høj virkningsgrad vil som oftest ligge på omkring 96%.

Strenginverter

En streng inverter til solceller modtager den produceret jævnstrøm fra alle solcellepaneller i dit energisystem og omformer den til vekselstrøm.

I et energisystem med strenginverter er solcellepanellerne kædet sammen i en serie som så forbinder til strenginverteren, der ekseskempelvis kan placeres ved siden af dit hus, i en garage eller i en kælder.

Strenginverter er det ideele valg for store solcelleanlæg da den er billig at installere, og med kun en enkelt og let tilgængelig inverter-enhed er vedligeholding af systemet nemt.

Mikroinverter

En mikroinverter er en lille inverter der placeres enkeltvis på hver solcellemodul i anlægget. Deraf omformes jævnstrømmen produceret fra solcellemodulerne om til vækselstrøm enkeltvis af mikroinverterne.

Idet at vækselstrømmen bliver omformet enkeltvis er der lavere risiko ved kortslutning da den samlede mængde af jævnstrøm ikke overstiger 20 Volt.

Udover dette bliver alle solcellepaneller administreret enkeltvis, sådan at solcellemoduler med nedsat funktion bliver slukket uden at påvirke de øvrige solcellepanellers elproduktion.

Enphase solcelleinverter (1)

Få et tilbud på solcelle inverter